Ai peste 18 ani?
Lasă-ne data ta de naștere mai jos:

Nu bifa această opţiune dacă acest calculator este accesat de mai mulţi utilizatori.
http://www.desprealcool.ro

Fabrica Timisoreana

Istoria indelungata a fabricii de bere Timisoreana este o dovada a numeroaselor transformari,
de la modalitatea de producere a berii, pana la proprietari, dar si traditie si calitate.

Prima fabrică de bere din România își are originile cu mult timp în urmă, fiind înființată în cetatea Timișoarei în deceniul al doilea al secolului al XVIII-lea. Primul document care atestă acest lucru a fost dat de administrația cetății și cerea construirea unei fierbătorii de bere și a unui cazan de țuică. De altfel, în același document, se interzicea aducerea berii și a țuicii din altă parte și se specifica obligația tuturor satelor din Banat de a prelua pe bază de repartiție anumite cantități din aceste produse.

Această ordonanță a fost dictată de o necesitate: satisfacerea necesităților trupelor austriece, rămase după eliberarea de sub ocupația otomană, precum și pentru suplinirea lipsei acute de apă

potabilă ce a determinat și dezvoltarea unei serii de proiecte pentru alimentarea Cetății cu apă prin conducte de lemn și construirea unui turn de apă alimentat din Bega.

Fierbătoria de bere a fost construită în Palancă Nouă, cartierul ce, în prezent, poartă numele de Fabric. Acest amplasament al fierbătoriei a fost dictat probabil de posibilitatea alimentării cu apa, aici existând singurele fântâni de apă potabilă bună.

Istoricul fabricii
 
   


Vezi legendele muzicii românești
live pe Facebook!

Hangiii noștri s-au gândit și la cei care nu pot ajunge la Hanul Timișoreana din Timișoara pentru a-i vedea pe Phoenix și Cargo pe 2 Septembrie.

Stai cu ochii pe noi si urmareste concertul de duminica live, incepand cu ora 20.00,
!