Ai peste 18 ani?
Lasă-ne data ta de naștere mai jos:

Nu bifa această opţiune dacă acest calculator este accesat de mai mulţi utilizatori.
http://www.desprealcool.ro

Mestesugul berii

Traditia Timisoreana nu este de ieri, de azi. Citeste cum se face asa minunatie de licoare,
dar si despre tipuri de bere si istoria bauturii atat de iubite de barbati si femei deopotriva.

CUPRINS

Moduri de servire

Savuratul unei beri de calitate presupune și un anumit ritual. Temperatura optimă de consum are legătură cu gradul de alcool din bere: cele mai puternic alcoolizate vor fi consumate la o temperatură de 8-13 grade, iar cele cu mai puțin alcool, la aproximativ 6-8 grade.

Berea se toarnă într-un pahar de tip lalea, existând și variantele de pahare alungite (pentru berile pils) sau pahare de șampanie (pentru un conținut ridicat de carbon). Când vine vorba de consumul de zi cu zi, berea poate fi băută din pahare sau halbe, dar condiția de bază este ca recipientul să fie perfect curat și, preferabil, dintr-un material transparent, pentru a ne putea bucura de culoare și limpezimea unei băuturi bune.

Pentru a aprecia berea pe care o bem, pe lângă gust și miros, simțuri care ne transmit direct dacă ne place sau nu ce gustăm, un rol important îl are și vizualul. Culoarea, claritatea și spuma ne pot transmite informații diferite. Culoarea vorbește despre ingredientele folosite, claritatea ne poate da indicii despre temperatura la care a fost ținută (o temperatură ridicată sau prea scăzută duce la tulburarea berii). Semnul unei beri de calitate este o spumă care persistă și lasă urme pe pahar în condițiile în care băutura a fost turnată corect: pe mijlocul paharului înclinat la 45 de grade.


Servirea berii