Ai peste 18 ani?
Lasă-ne data ta de naștere mai jos:

Nu bifa această opţiune dacă acest calculator este accesat de mai mulţi utilizatori.
http://www.desprealcool.ro

Mestesugul berii

Traditia Timisoreana nu este de ieri, de azi. Citeste cum se face asa minunatie de licoare,
dar si despre tipuri de bere si istoria bauturii atat de iubite de barbati si femei deopotriva.

CUPRINS

Tipuri de bere

Arta productiei oricărei băuturi alcoolice se bazează pe fermentarea unui anumit tip de zaharuri. Când vine vorba de bere, aceasta își obține zaharurile fermentabile din cereale (malț de orz, grâu sau sorg etc.) sau din mixuri de cereale. În funcție de aceste combinații și gustul final al băuturii va fi diferit.

Cea mai simplă clasificare a berii se face în funcție de culoarea acesteia: blondă și brună, cu nuanțe în cadrul fiecărei categorii.

Tot în funcție de culoare, dar și de ingrediente, o altă clasificare împarte berile în Lager (preparată din malț din orz la temperaturi scăzute ), Ale (o caracteristică este drojdia care fermentează rapid dându-i un gust dulce și hameiul în compoziție.), Pilsner (e light, are o culoare aurie și o aromă distinctă de hamei ), Porter (bere închisă la culoare preparată din malțuri prăjite) și Stout (bere dark care folosește la prepararea sa malț prăjit sau orz, hamei, apa și drojdie).


Tipuri de bere
 


Vezi legendele muzicii românești
live pe Facebook!

Hangiii noștri s-au gândit și la cei care nu pot ajunge la Hanul Timișoreana din Timișoara pentru a-i vedea pe Phoenix și Cargo pe 2 Septembrie.

Stai cu ochii pe noi si urmareste concertul de duminica live, incepand cu ora 20.00,
!