Mestesugul berii
Traditia Timisoreana nu este de ieri, de azi. Citeste cum se face asa minunatie de licoare,
dar si despre tipuri de bere si istoria bauturii atat de iubite de barbati si femei deopotriva.
CUPRINS
Tipuri de bere
Arta productiei oricărei băuturi alcoolice se bazează pe fermentarea unui anumit tip de zaharuri. Când vine vorba de bere, aceasta își obține zaharurile fermentabile din cereale (malț de orz, grâu sau sorg etc.) sau din mixuri de cereale. În funcție de aceste combinații și gustul final al băuturii va fi diferit.
Cea mai simplă clasificare a berii se face în funcție de culoarea acesteia: blondă și brună, cu nuanțe în cadrul fiecărei categorii.
Tot în funcție de culoare, dar și de ingrediente, o altă clasificare împarte berile în Lager (preparată din malț din orz la temperaturi scăzute ), Ale (o caracteristică este drojdia care fermentează rapid dându-i un gust dulce și hameiul în compoziție.), Pilsner (e light, are o culoare aurie și o aromă distinctă de hamei ), Porter (bere închisă la culoare preparată din malțuri prăjite) și Stout (bere dark care folosește la prepararea sa malț prăjit sau orz, hamei, apa și drojdie).
