Ai peste 18 ani?
Lasă-ne data ta de naștere mai jos:

Nu bifa această opţiune dacă acest calculator este accesat de mai mulţi utilizatori.
http://www.desprealcool.ro

Povestea Timisoreana

 • La sfarsitul anilor 1600

  ... Ungaria și Transilvania au fost anexate Imperiului Austriac (Habsburgic), după înfrângerea turcilor. Austriecii și-au extins rapid imperiul: în 1718, Oltenia a fost incorporată în Imperiul Austriac, fiind înapoiată în 1739.

 • In 1866 printul german

  ... Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a fost numit Domn pentru a asigura sprijinul german pentru obținerea independenței. 11 ani mai târziu, Carol a condus cu succes forțele armate române în Războiul de Independență, ulterior fiind încoronat Rege al României în 1881.

 • Razboiul de independenta

  Participarea României la războiul din 1877-1878 și cucerirea independenței de stat a însemnat egalitatea juridică a tuturor statelor suverane. Însă, nu mai puțin important, a însemnat și eliberarea altor populații balcanice de sub dominația otomană, contribuind decisiv la evoluția acestora ca state moderne.

 • Romania moderna

  În 1913, in cadrul celui de-al Doilea Război Balcanic, România a anexat Cadrilaterul, aflat până atunci în posesia Bulgariei. În 1916 România a intrat în Primul Război Mondial, de partea Antantei. La sfârșitul războiului, Imperiile Austro-Ungar și Rus au dispărut; corpurile reprezentative create în Transilvania, Basarabia și Bucovina au ales unirea cu România, rezultând România Mare.

 • Comunism

  Ceaușescu a devenit Secretarul General al Partidului Comunist Român în 1965 și șef al Statului în 1967. România își îmbunătățește relațiile cu puterile occidentale. În plan intern, începe perioada industrializării puternic susținute de regim.

 • Leaganul Revolutiei

  Spre sfârșitul anului 1989, un protest de la mijlocul lui decembrie din Timișoara a crescut într-o revoltă populară răspândită pe întreg teritoriul țării. În urma Revoluției, se organizează alegeri și continuă procesul de democratizare.

 • Si povestea merge mai departe

  Azi, Timișoreana este membră a grupul international SAB Miller.